2009

De Gouden Sponsors van Stichting Wielerronde Ameide

Dikke Banden Race 2009

Op de vrijdagavond is het inmiddels een traditie om de dikke banden race voor de lokale schooljeugd te organiseren. Ook dit jaar kwam de jeugd weer met grote getalen (ong. 50 deelnemers in totaal) naar de Prinsengracht, om daar hun rondjes te fietsen.

 Bij cat. I (geb. in ’01 / ’02) stonden bijna 25 kinderen aan de start. Zij moesten 6 ronden rijden en dat was voor de meeste rennertjes een behoorlijke opgave. Ook hadden zij nog niet de ervaring van andere jaren en waren de bochten best lastig te nemen. Ondanks een paar valpartijen zette iedereen door en werd het een mooie strijd. In cat. II (geb. in ’99 en ’00) ging het er in 9 ronden al even fanatiek aan toe. Hier stonden zo’n 15 kinderen aan het vertrek. In cat. II (geb. in ’97 en ’98) waren er 5 jongens en 5 meiden aan het vertrek. Zij hielden het lange tijd spannend, ze waren erg aan elkaar gewaagd gedurende 12 ronden.

Na afloop werden alle winnaars gehuldigd door rondemiss Lisanne de Hoop (Tienhoven) en kreeg iedereen een champagne fles met confetti wat feestelijk werd ontkurkt (zie foto).

Alle podiumwinnaars van de DBR 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uitslagen:
Cat. I (Jongens):    Cat. I (Meisjes):
1.  Bastiaan Sterkenburg  Anneloes Zweere
2.  Renk van Coevorden  Mirye de Hoop
3.  Ruben Blom   Loes de Groot
 Complete uitslag Cat. I
 
Cat. II (Jongens):  Cat. II (Meisjes):
 1.  Leon van der Grijn  Lydia Boon
 2.  Wessel Blokland  Lisanne Mesker 
 3.  Jeroen de Jong  Mirthe Verheij
 Complete uitslag Cat. II
 
 Cat. II (Jongens):  Cat. III (Meisjes): 
1.  Tijs van den Dool   Anouk Zweere   
2.  Sjoerd de Groot  Marlies Oevermans
3.  Abe Dekkers  Talitha de Bruijn
 Complete uitslag Cat. III


NIEUWS
Op 4 oktober mochten de winnaars van alle Dikke Banden Races in Nederland het NK Dikke Banden Race rijden in Rijsbergen. Ook de winnaars van Ameide waren present en dat lieten ze merken! Bastian Sterkenburg werd 2e in Cat. I, een knappe zilveren medaille!

Lees hier alles over op de site van RC Jan van Arckel.

Menu