2011

Dikke Banden Race 2011

De 9e Dikke Banden Race Ameide 2011 op 23-09-2011 was weer een groot succes.

Op de vrijdagavond is het inmiddels een traditie om de dikke banden race voor de lokale en regionale schooljeugd te organiseren. Ook dit jaar kwam de jeugd weer met grote getalen (ong. 40 deelnemers in totaal) naar de Prinsengracht, om daar hun rondjes te fietsen.

Bij cat. I (geb. in ’03 / ’04) stonden 15 kinderen aan de start. Zij moesten 6 ronden rijden en dat was voor de meeste rennertjes een behoorlijke opgave. De koplopers hadden duidelijk al enige ervaring. Doordat Bryant Boogert en Remco den Hartog buiten mededinging meereden (hadden eerder al meegedaan in een andere DBR in de Alblasserwaard), werd Camiel Sterkenburg de winnaar. Gaat hij zijn broer, die in 2010 won in Cat. 2, daarna Ned. Kampioen werd en nu bij de jeugd van RC Jan van Arckel rijdt, achterna? Bij de meisjes won Irene Blom, voor Hadassah Aanen.

In cat. II (geb. in ’00 en ’01) ging het er in 9 ronden al even fanatiek aan toe. Hier stonden ook bijna 20 kinderen aan het vertrek. Bijzonder: Anneloes Zweere is al sinds 2008 bij de meisjes in cat. 1 en 2 ongeslagen! Misschien tijd om het eens op een racefiets te gaan proberen?! Ruben Blom won met speels gemak bij de jongens, na een bliksemstart van Jaïr het Lam, die later opgaf.

In cat. III (geb. in ’98 en ’99) waren er slechts 5 jongens en geen meiden aan het vertrek. Nu bleek dat de meiden wel aanwezig waren; zij wilden liever de jongens vanaf de zijlijn aanmoedigen... De jongens maakten er een echte show van; na de 1e ronde kwamen ze gebroederlijk juichend over de streep ("Het lijkt de finish van de Elfstedentocht 1956 wel" klonk speaker Arie Westerhout). Zij hielden het lange tijd spannend, ze waren erg aan elkaar gewaagd tot op de streep. Hier wist Dietmer Mesker Leon van der Grijn net voor te blijven.

Alle winnaars hebben een uitnodiging ontvangen voor het NK Dikke Banden Race op 8 oktober in Honselersdijk. We wensen hen daar veel succes!

Uitslagen DBR 2011:

Cat. I (Jongens):                    Cat. I (Meisjes):

1. Camiel Sterkenburg              1. Irene Blom

2. Andries van Bruggen            2. Hadassa Aanen

3. Roy de Blank                      3. -

Klik hier voor de volledige uitslag

Cat. II (J):                             Cat. II (M):

1. Ruben Blom                         1. Anneloes Zweere

2. Jorim Mesker                       2. Mirije de Hoop

3. Ralph van der Ham               3. Kim de Vroome

Klik hier voor de volledige uitslag

Cat. III (J):                             Cat. III (M):

1. Dietmer Mesker                    1. -

2. Leon v.d. Grijn                     2. -

3. Jonathan Bos                       3. -

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto's
Peter Mesker (organisatie)

Verslagen
Website RC Jan van Arckel (voorbeschouwing)

Klik hier voor algemene informatie over dikke banden races.

De deelnemers reden in een prachtige ambiance over de Prinsengracht!
Elk jaar weer hangt er een gezellige sfeer bij de DBR van Ameide!

Menu